Google anunță că nu va mai salva automat poze și videoclipuri pe telefonul tău. Ce trebuie să știi

Google nu va mai stoca automat imagini și videoclipuri de pe platformele de socializare online în aplicația sa pentru poze.

Anterior, aplicația Google Photos crea un fișier pentru a stoca orice fișiere media primite prin intermediul aplicațiilor precum WhatsApp, Facebook și Instagram.

Google a anunțat că schimbările încearcă să economisească resursele de Internet pe măsură ce „oamenii distribuie mai multe poze și videoclipuri” în timpul pandemiei de COVID-19.

Salvarea automată a pozelor și filmărilor necesita consum de date și memorie pe dispozitive.

În urmă cu doar câteva luni, Youtube și Netflix au anunțat schimbări similare pentru a reduce traficul de internet, după ce mai mulți oameni au început să folosească internet de acasă din cauza restricțiilor de călătorie impuse în urma răspândirii coronavirusului.

Aplicațiile care vor fi afectate de decizia Google sunt: Facebook, Helo, Instagram, LINE, Messages, Messenger, Snapchat, Twitter, Viber și WhatsApp.

Pozele și videoclipurile deja salvate automate de pe aplicațiile de mesagerie nu vor fi afectate. Totuși, utilizatorii pot alege să continue cu opțiunea de salvare automată, potrivit BBC.

Ce trebuie să faci ca să îți salvezi automat anumite poze și videoclipuri:

  • Deschide aplicația Google Photos
  • Selectează Library apoi „Photos on device” și apasă pe View all
  • Selectează fișierul în care vrei să salvezi poze și videoclipuri
  • Selectează poza sau videoclipul pe care îl vrei salvat apoi opțiunea „Back up now”

Cum îți poți schimba setările de back-up pentru fișierele de pe dispozitiv:

  • Deschide aplicația Google Photos
  • Selectează Library apoi „Photos on device” și apasă pe View all
  • Selectează fișierul pentru care vrei să faci back-up
  • Activează Backup and sync
  • Mai multe aplicații precum WhatsApp au propriile opțiuni pentru dezactivarea salvării automate a fișierelor media

Ce trebuie să faci pentru a dezactiva salvarea automata a pozelor și videoclipurilor de pe WhatsApp pe iPhone:

  • Deschide aplicația WhatsApp
  • Selectează „Setări” apoi „Chats”
  • Dezactivează opțiunea care spune „Save to Camera Roll”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă opțiune pe Facebook, însă doar pentru unii utilizatori. Zuckerberg urmează exemplul dat de Twitter

Google anunță că va șterge automat datele colectate despre utilizatorii săi

Numărul utilizatorilor atacați pe telefon de conținut pornografic s-a dublat

Ștergerea cărților din contul de Kindle disponibilă pentru unii utilizatori



Postari asemanatoare :

468 ad

Comments are closed.