Proiectul Stargate: A reușit Guvernul SUA să folosească „vederea la distanță”?

Proiectul Stargate: A reușit Guvernul SUA să folosească „vederea la distanță”?

Programul Stargate a fost o inițiativă desfășurată de Guvernul Statelor Unite ale Americii (inclusiv mai multe agenții subordonate) în perioada Războiului Rece.

Aproape 50 de ani în urmă, Guvernul SUA a lansat Programul Stargate cu persoane considerate capabile de percepție extrasenzorială. Aceste persoane erau destinate utilizării în scopul „viziunii la distanță” și telechineziei (abilitatea de a muta obiecte prin voință), printre alte activități.

Programul Stargate a fost instaurat deoarece agenții CIA erau convinși că omologii lor sovietici erau implicați în programe paranormale, așa că SUA nu își permitea ca rivalele lor să obțină un avantaj. Prin urmare, în 1972, Congresul SUA a aprobat milioane de dolari pentru a susține experimentele agenției de spionaj.

Programul Stargate a fost încheiat și declasificat în 1995

Inițial, programul a fost coordonat de Albert Stubblebine, un ofițer de carieră cu experiență în informații. În total, Programul Stargate a inclus 20 de persoane și a fost subcontractat Institutului de Cercetare Stanford din California (neafiind asociat cu Universitatea Stanford). Doi parapsihologi, Russell Targ și Harold Puthoff, au fost cei care căutau indivizi cu talente speciale. Mai exact, Targ și Puthoff erau în căutarea persoanelor capabile „să vadă la distanță”. Cei cu acest „dar” pot percepe mental diverse locuri și obiecte aflate la distanță mare.

Programul ar fi obținut mai multe realizări semnificative. De exemplu, participanții au reușit să identifice o aeronavă sovietică căzută în Africa și au furnizat detalii despre instalații și evenimente care ulterior au fost validate prin metode tradiționale de către agenții. Totuși, criticii au argumentat că așa-numitele realizări ale programului au fost exagerate, iar rezultatele au fost adesea contradictorii sau imposibil de confirmat. Încercările de a reproduce rezultatele în condiții controlate au eșuat frecvent, conform Medium.

În cele din urmă, programul a fost încheiat și declasificat în 1995 după ce un raport CIA a concluzionat că nu a fost util în activitățile de colectare a informațiilor. De asemenea, datele obținute în cadrul proiectului au fost considerate irelevante și eronate.

***

Acest articol face parte din seria „Conspirații cu Generalul Emil Străinu”, emisiunea care te ține captivat în fiecare joi, de la ora 22:00, LIVE pe canalul de YouTube CANCAN.ro.

Generalul Emil Străinu, specialist în fenomene aerospațiale și expert în fenomene neidentificate, dezvăluie cele mai relevante informații despre evenimente controversate, secrete bine păstrate și fenomene misterioase care ne înconjoară. În