Test de cultură generală. Cu ce este acoperit corpul pinguinilor?

Pinguinii sunt păsări marine care nu pot zbura și care trăiesc doar în emisfera sudică (la sud de Ecuator).

Există 18 specii de pinguini. Aceștia fac parte din familia Spheniscidae din ordinul Sphenisciformes. Pinguinii sunt în continuare subdivizați în șase genuri. Dintre cei mai cunoscuți pinguini, denumirea științifică a pinguinului imperial este Aptenodytes forsteri. Pinguinul regal este A. patagonicus. Pinguinul Adélie este Pygoscelis adeliae.

În Antarctica trăiesc pinguinii împărat și pinguinii Adélie. Deși toți pinguinii trăiesc în emisfera sudică, totuși, nu toți trăiesc în Antarctica. De fapt, majoritatea pinguinilor trăiesc între latitudinile de 45° și 60° S.

Această regiune acoperă extremitățile inferioare ale Americii de Sud, Africii și Australiei și toate apele oceanice de la sud până chiar deasupra Antarcticii.

Pinguinii se înmulțesc pe insulele din această zonă. Câțiva pinguini locuiesc în regiunile temperate. Unul dintre ei, pinguinul de Galapagos (Spheniscus mendiculus), trăiește la Ecuator.

Pinguinii sunt păsări marine care nu pot zbura

Pinguinii sunt corpolenți, cu picioare scurte. Pinguinii preistorici aveau o înălțime de 1,8 metri. În prezent, cel mai mare pinguin este pinguinul împărat, care are o înălțime de aproximativ 115 centimetri și cântărește între 25 și 40 de kilograme.

Unul dintre cei mai mici pinguini este pinguinul albastru, sau pinguinul zână (Eudyptula minor). Acesta are o înălțime de aproximativ 35 de centimetri și o greutate de aproximativ 1 kilogram.

Majoritatea pinguinilor sunt negri pe spate și albi în partea de jos. Adesea au linii negre pe partea superioară a pieptului sau pete albe pe cap. Culoarea este rară, dar, dacă este prezentă, este mai ales pe cap.

Strămoșii pinguinilor puteau zbura la fel de bine ca orice altă pasăre de mare. În prezent, aripile pinguinilor sunt scurte, asemănătoare unor palete, care sunt complet inutile pentru zbor.

Pinguinii trăiesc de veacuri în regiunile antarctice sau în apropierea acestora, unde au puțini dușmani umani sau animale. Astfel, au ajuns să își petreacă tot timpul pe uscat sau în apă.

Pinguinii trăiesc numai în emisfera sudică

Timp de generații întregi, ei nu au zburat. În cursul evoluției îndelungate, aripile lor au devenit mici și rigide și și-au pierdut penele lungi. Acum, aripile lor nu pot fi mișcate la articulația mediană, așa cum pot fi mișcate aripile păsărilor zburătoare.

Cu toate acestea, pinguinii au devenit maeștri înotători și scafandri. Dintre toate păsările, pinguinii sunt cei mai bine adaptați la apă. Stoluri de pinguini pot sta pe mare săptămâni întregi. Stolurile de pinguini se aseamănă cu bancurile de delfini în timp ce sar în arcuri grațioase din apă pentru a lua aer.

Pinguinii au un strat gros de pene care le oferă o suprafață netedă, impenetrabilă la apă. Corpurile aerodinamice alunecă cu ușurință prin apă.

Pinguinii pot înota cu viteze de peste 40 de kilometri pe oră. Atunci când vor să iasă din apă, pot sări până la 1,8 metri de la suprafața apei pe o stâncă sau pe un aisberg.

Pinguinii au un strat gros de pene care le oferă o suprafață netedă

Pe uscat, pinguinii sunt mult mai neîndemânatici. Ei se balansează dintr-o parte în alta în timp ce merg. Totuși, în ciuda picioarelor lor scurte, pinguinii pot alerga cu o viteză surprinzătoare, scrie Britannica.

Ei își folosesc înotătoarele pentru echilibru. Pe zăpadă sau gheață, mulți pinguini alunecă pe burtă în timp ce se propulsează cu picioarele și înotătoarele. Înotătoarele, împreună cu ciocul, sunt principalele arme de apărare și atac.

Pielea unui pinguin este izolată de un strat de aer prins sub pene. Singura piele goală care intră în contact direct cu apa este cea a picioarelor. Pinguinii au, de asemenea, un strat gros de grăsime care îi protejează împotriva frigului.

Pinguinii adulți își schimbă toate penele o dată pe an, după perioada de reproducere.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Penele de pinguin ar putea fi secretul pentru tehnologia anti-îngheț

Cadavrele a sute de pinguini mici și albaștri, descoperite pe țărmul din Noua Zeelandă. Ce i-a ucis?

Pinguinii imperiali ar putea dispărea în 30 de ani din cauza crizei climatice

Vrei să numeri pinguini în Antarctica și să fii plătit pentru asta? Iată șansa vieții tale



Postari asemanatoare :

468 ad

Comments are closed.